Back to All Events

Türkiye KKDİK 30105 uyumlu GBF – GBF’leriniz son tarihten önce hazır mı?

23.06.2017 tarihli 30105 sayılı resmi gazetede yayınlanan KKDİK yönetmeliği EK-II, güvenlik bilgi formu hazırlama ile alakalı bilgiler içermekte olup bu yönetmeliğin yayınlanması ile 13 Aralık 2014 tarihli, 29204 sayılı resmi gazetede yayınlanan Zararlı Maddeler ve Karışımlara İlişkin Güvenlik Bilgi Formları Hakkında Yönetmelik yürürlükten kaldırılmıstır. 

KKDİK’in yayımlanması ile 29204 sayılı Yönetmeliğe uyumlu GBF’lerin 31 Aralık 2023 tarihine kadar düzenlenmesine izin verilmiştir. Bu tarihten sonra 30105 sayılı Yönetmeliğe (KKDİK, Ek-2) uyumlu GBF’ler hazırlamak zorunlu olacaktır. Eğer KKDİK Yönetmeliğinde GBF hazırlanması ile ilgili olarak belirtilen gerekli koşullar sağlanabiliyorsa, bu tarihten önce de KKDİK uyumlu GBF’ler hazırlanabilecektir.

The session will cover

Türkiye’deki mevcut SDS yönetmeliği (KKDİK-30105) ve bu yönetmeliğe göre yükümlülükler.

The session will benefit

  • Türkiye'de kimyasal ürünleri piyasaya süren firmalar

  • Türkiye'de faaliyet gösteren şirketlerden küresel regülasyon profesyonelleri

  • Türkiye KKDIK Yönetmeliği ile yakın çalışan herhangi bir düzenleyici profesyonel


About the Presenter:

Nurdan KAYA, Hazard Communication Consultant

Nurdan Yordas Group firmasının Türkiye bünyesinde Regülasyon Uzmanı olarak çalışmaktadır. Nurdan bir Kimya Mühendisi olup 3 yıllık kozmetik endüstrisi tecrübesi bulunmaktadır. Kozmetik endüstrisinde, kozmetik ürünler için güvenlik değerlendirme formları hazırlanması, sağlık bakanlığı bildirimlerinin yapılması, kozmetik ürünler için ürün bilgi formlarının (ÜBF) hazırlanması ve ürünler için güvenlik bilgi formlarının hazırlanmasından sorumluydu. Ayrıca kozmetik sektöründe önem arz eden ISO, BRC, GMP gibi önemli denetimler hakkında bilgi sahibidir. Nurdan 2019 yılından beri, KKDİK yönetmeliği ile hayatımıza giren, Kimyasal Değerlendirme Uzmanlığı sertifikasına sahiptir.

Previous
Previous
March 15

Turkey SDS according to KKDIK 30105 – Get prepared to update your SDS before the upcoming deadline

Next
Next
March 22

Selling Chemical Products Online: CLP and SDS Compliance in the EU